lauantai 4.4.2020 | 06:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hannu Karstuselle ja Raimo Kolppaselle ansioristit – Lukuisia liikunnan ansioristejä ja -mitaleita Kala- ja Pyhäjokilaaksoon

Ismo Kunelius
Ke 26.2.2020 klo 15:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt yhteensä 218 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 13, ansioristejä 52, ansiomitaleja kullatuin ristein 72 ja ansiomitaleja 81 kappaletta.

Tältä alueelta ansioristit saavat Hannu Karstunen Haapavedeltä ja Raimo Kolppanen Oulaisista. Ansiomitalin kullattuna saavat Markku Pietikäinen Nivalasta, Pertti Sarkkinen Kalajoelta ja Osmo Törmäkangas Oulaisista. Ansiomitalin saavat Pekka Aitto-Oja Oulaisista, Anssi Hietaharju Oulaisista sekä Helena Kinnunen Reisjärveltä.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Olavi Airaksinen (Kuopio), Risto Frank (Karkkila), Eero Huhtakallio (Tampere), Mauno Huttunen (Kajaani), Ermo Kalervo (Salo), Ulla-Maija Kurka (Lieto), Timo Laitinen (Helsinki), Risto Lehtinen (Helsinki), Matti Mähönen (Espoo), Auvo Niiniketo (Vantaa), Toive Verho (Pori), Katri Virtanen (Oulu) ja Eeva-Leena Ylimäki (Oulu).

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä 26. helmikuuta.

#