Paikallisuutiset

Ylivieskan lukiolla etäopetus hallussa - Oma studio pystyy tekemään suoria lähetyksiä koteihin

Ylivieskan lukion striimausstudiossa rehtori Kalle Luhtasela pystyy viestimään YouTuben avulla oppilaille.
Ylivieskan lukion striimausstudiossa rehtori Kalle Luhtasela pystyy viestimään YouTuben avulla oppilaille. Kuva: Hannu Verronen

Ylivieskan lukion rehtoriKalle Luhtasela toteaa, että oppilaitoksella on etäopetus hallussa. Jos oppilaat pystyvät motivoimaan itsensä ja toimimaan kurinalaisesti, niin etäopetusajanjaksosta tullaan selviämään hyvin.

Hän toteaa, että tehtävin varmistetaan etäopetuksien onnistuminen. Mahdollisuus on pitää välikokeitakin ja tekniikalla torjutaan niissä väärinkäytökset. Esimerkiksi yksittäinen koetehtävä voi olla 10 minuutitia aikaikunnassa, ja oppilaille samanaikaiseti annettavat tehtävät voivat erilaisia.

– Oppituntien tekeminen varmistuu tehtävin. Esimerkiksi liikunnanopettajamme Nina Hietanen voi varmistaa älypuhelimen urheilusovelluksella, että oppilaat tekivät mitä piti. Muissa aineissa on omanlaistaan vastaavaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Digitaalinen opetus pystymään viemään oppilaiden älypuhelimiin, ja niitä on nykyisin käytännössä kaikilla. Lisäksi yhteishankinnalla saatiin 95 prosentille Ylivieskan lukiolaisista oma tietokone. Opettajat ovat jo muodostaneet oppilaistaan WhatsUp-ryhmät, joissa pystytään viestimään ja antamaan tehtäviä. Henkilökunnan kokous tiistaina aamupäivällä etäopetukseen siirtymisestä oli tunnelmaltaan innostunut. Rehtori Luhtasela kertoo, että uuden organisoiminen nopeasti on ollut motivoivaa.

– Olemme toimineet etälukioverkostossa jo vuodesta 2000. Tiedämme mitä teemme. Opetuksen antamiseen on monia hyviä digialustoja. Meillä on ollut 7-8 opettajaa aktiivisia opettamaan digitaalisin keinoin. Nyt tämä etäopetusvaihe saa kaikki astumaan eteenpäin digiopetuksen soveltamisessa.

Ylivieskan lukio sai viime viikolla striimausstudionsa toimimaan omin laiteratkaisun, kun Kiinasta ei saatu koronaviruksen takia laitteita mitä oli tilattu. Studio mahdollistaa liveopetuksen suoraan koteihin. Mahdollista on hyödyntää YouTuben videoneuvotteluihin tarkoitettua ilmaissovellusta. Videoneuvotteluihin on olemassa muitakin sovelluksia, jotka niin ikään toimivat puhelimessa.

Kun kurssimuotoinen opetus on nyt puolessavälissä, lukioiden siirtymiselle etäopetukseen aika oli hyvä. Yksittäisten lukiopettajien mietteissä oli myös sitä, että oliko tiistai nyt kevään viimeinen koulupäivä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Etäopetusta opettajat voivat antaa koulusta tai kotoa. Kun opettajalla on omat lapsensa kotona olemisen mahdollisuus on hyvä asia, rehtori Luhtasela huomauttaa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä