lauantai 11.7.2020 | 07:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs vaatii: Suurempia traktoriyhdistelmiä, joiden ajonopeutta lisättävä

Pirjo Kunelius
Ti 24.3.2020 klo 20:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keskustan ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs vaatii suurempia traktoriyhdistelmiä, joiden ajonopeutta on myös liikenteessä lisättävä.

Pylväs jätti eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, joka liittyy traktoreiden kuljetustehokkuuden parantamiseen.

Pylväs toteaa, että maa- ja metsätalouden ja bioenergia-alan nopea rakennemuutos on johtanut traktorikuljetusten huomattavaan kasvuun.

Kuljetuskapasiteetiltaan nykyistä suuremmat traktoriyhdistelmät mahdollistaisivat logistisen tehokkuuden noston, karsisivat kustannuksia ja tarjoaisivat myös ilmastohyötyjä traktoreilla ajettavien kilometrien vähentyessä.

Pylväs pitää tärkeänä, että traktoreita koskevaa tieliikennelainsäädäntöä uudistetaan niin, että traktori-perävaunuyhdistelmien kuljetustehokkuutta voidaan parantaa ja niiden ajonopeutta sopeuttaa muun liikenteen nopeuden mukaiseksi.

– Muutos parantaisi sekä liikenteen toimivuutta että liikenneturvallisuutta, . Koneet ja laitteet sekä käytettävä tekniikka (esimerkiksi ABS-jarrut) ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina ja kehittyvät koko ajan lisää.

Pylväs kysyy, että onko tarkoitus valmistella nopealla aikataululla sellaisia tieliikennelain uudistuksia, joiden avulla traktori-perävaunuyhdistelmien ja hinattavien työkoneiden kuljetustehokkuutta ja -nopeutta voidaan parantaa.

#