lauantai 11.7.2020 | 06:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijalta: Monenlaista liikenteen ohjausta

Ke 25.3.2020 klo 18:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keskiviikon 18.3. Kalajaskassa tiedotettiin, että Torikadun ja Päivärinnankadun risteyksiin asennetaan kärkikolmiot. Näin ollen Valtakadulle tulee kolme erilaista liikenteen ohjausta. Savontiellä on kiertoliittymä ja nyt sitten mainittuihin liittymiin tulee kärkikolmiot. Muissa risteyksissä on äskettäin toteutetut liikennevalot.

Jotenkin erikoiselta tuntuu se, kun katuverkolla on lähekkäin erilaisia liikenteen ohjauksia. Kyseisessä kohdassa käy niin, että Valtakatuun liittyville kaduille muodostuu jonotusta. Siitä ei kuitenkaan ole suurta haittaa liikenteelle.

Mutta Valtakadulta vasemmalle kääntyvä liikenne varmaankin joutuu usein odottamaan jotta pääsee poistumaan Valtakadulta. Näin käynee etenkin Savontieltä tulevalle liikevirralle.

Kun kiertoliittymästä on suhteellisen lyhyt matka mainittuun risteykseen, saattaa käydä niin, että liikennevirta tukkeuttaa mainitun kadun osan. Siitä on puolestaan seurauksena se, että kiertoliittymästä ei pääse poistumaan.

Nämä liikenteen ohjaukset ovat usein niin kimuranttisia, että asiaa tulisi tutkia asiantuntevana tiimityönä, jotta löytyisi hyvä ja toimiva ratkaisu.

Pekka Puirava

Ylivieska

#