Paikallisuutiset

Yrityksen kriisineuvonta hätäavustuksien saamiseksi alueen kunnista ilmaiseksi – Konsultteja samalla asialla 15 prosentin provisiota vastaan

Kalajoen elinkeinojohtaja Miia Himangalla on pitänyt kiirettä ennen pääsiäistä.  On valmisteltu paikallisiin yrityksin kohdistuva toimenpide- ja tukipaketti, ja lisää on tulossa.
Kalajoen elinkeinojohtaja Miia Himangalla on pitänyt kiirettä ennen pääsiäistä. On valmisteltu paikallisiin yrityksin kohdistuva toimenpide- ja tukipaketti, ja lisää on tulossa. Kuva: Hannu Verronen

Yritykset saavat valtion hätäavustuksien hakemiseksi alueen kuntien elinkeinotoimistoista, -yhtiöistä - ja yhdistyksistä tarvittavan neuvonnan ilmaiseksi. Jotkut konsultit tarjoavat nyt vastaavaa palvelua rahasta.

Muutamien yrittäjien mukaan konsulttien palkkiopyynnöt voivat nyt nousta läpimenneen hakemuksen tuomasta tuesta jopa 15 prosenttiin. Kun hätäavustus voi nousta aina 100 000 euroon, konsultit ovat ottamassa siitä jopa 15 000 euron palkkion.

Kaikille yrittäjille on saatavissa riittävä apu hakemusten tekoon kunnista. Kuntien elinkeinotoimet ovat järjestäneet neuvontaan Kalajokilaakson monissa kunnissa lisäresursseja, jotta pystyvät antamaan yrityksille lisäapua nyt poikkeusoloissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ylivieskan kaupungin elinkeinoyhtiö YTEK:in toimitusjohtajaSampo Siik kertoo, että yritysneuvontaan on nyt ohjattu työvoimapanoksia.

– Somen kautta tekemämme tiedottaminen on saanut kiitosta muun muassa yrittäjäyhdistyksellemme. Koronakriisin alettua jalkauduimme yrityksiin, Sampo Siik kertoo.

Kalajoen elinkeinojohtajaMiia Himanka kertoo, että Kalajoki on ostanut paikallisilta asiantuntijayrityksiltä lisäresurssia yrityskohtaisen neuvontatyöhön, jotta yrityspalveluiden asiakkaat Kalajoelta, Alavieskasta ja Merijärveltä saavat tarvitsemansa neuvonnan.

NiHak ry on järjestänyt hankkeista neuvontaan ja hakemusten tekoon lisäväkeä. NiHak palvelee Nivalan, Haapajärven, Pyhäjärven, Kärsämäen ja Reisjärven yrityksiä. ToimitusjohtajaToni Krankkala kertoo, että elinkeinoyhdistys tulee valmistelemaan myös yksinyrittäjien tukihakemukset, jotka sitten kunnan viranhaltija hyväksyy.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Valtioneuvostolta yksinyrittäjien tukiratkaisua odotetaan tällä viikolla. Viimeisiksi saadaan avustukset yksinyrittäjille, joita kriisi ehkä kovimmin koettelee. Isojen yritysten Business Finland-tuki saatiin ensimmäiseksi. hän toteaa.

Siik kertoo, että yksinyrittäjän tueksi on kaavailtu 2 000 euroa.

– Moni tyytynee työttömyysturvaan.

Sievin Teollisuuspuiston toimitusjohtajaAri Mickós kertoo, että eniten nyt työllistää yritystuista tiedottaminen. Monet yritykset ovat hänen mukaansa hankkineet tarvittavat tiedot itse.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tällä viikolla pitäisi tulla kaikkiin kuntiin yksinyrittäjän tuki hakuun. Tätä ennen tulivat ELY-keskuksen avustukset 1-5 henkeä työllistäville yrityksille, Business Finlandin tuki on 6-250 henkeä työllistäville. Kyse on suorasta rahallisesta tuesta.

Yli 250 henkeä työllistäville on lainatakauksen hakeminen Finnveralta.

– Tuet ja takaus ovat 80-prosenttisia. Tukihakemusta pohjustaviin analyyseihin on myös tuki.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä