tiistai 2.6.2020 | 16:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajokilaakson koronatilanne vakaa – Pohjois-Pohjanmaalla ei lauantain päivityksessä yhtään uutta tartuntaa

Ismo Kunelius
La 23.5.2020 klo 16:29

Suomen laboratoriovarmistettujen koronatartuntojen määrä nousi lauantain päivityksessä 6 568:een. Uusia tapauksia oli 31. Pohjois-Pohjanmaalla todettuja varmistettuja koronatapauksia oli 134 eli yhtään uutta tartuntaa ei ole kirjattu. Tautiin liittyviä kuolemia oli raportoitu koko maassa 306.

Nivala on yhä ainoa Kalajokilaakson paikkakunta, josta löytyy viisi varmennettua koronavirustartuntaa ja Nivalan tartuntamäärä sisältää myös toipuneet koronapotilaat. Nivalan tilanne on ollut sama jo huhtikuun lopulta saakka. Muissa peruspalvelukuntayhtymä Kallion kunnissa on raportoitu yksittäisiä tartuntoja. Haapajärvellä, Reisjärvellä ja Pyhäjärvellä toimiva peruspalvelukuntayhtymä Selänne tiedotti viime viikolla, että Selänteen alueella on todettu muutama laboratoriovarmistettu koronatautitapaus.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päivittäisessä sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa kunnittain, mikäli kunnassa on enemmän kuin neljä koronatapausta. Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin ja sivuston tiedot voivat päivittyä takautuvasti.

THL:n karttasovellus löytyy täältä.

#