tiistai 14.7.2020 | 10:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Omakotitalon liesituuletin syttyi palamaan Ylivieskassa sunnuntaiyönä – Henkilövahinkoja ei tullut, liesituuletin ja osa keittiön kattoa tuhoutui

Anu Jylhä
Su 28.6.2020 klo 06:51 | päivitetty su 06:55

Sunnuntaiyönä Jokilaaksojen pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Ylivieskassa.

Omakotitalon asukkaat olivat heränneet palovaroittimen ääneen, talon keittiössä liesituuletin oli syttynyt palamaan. Omakotitalon sisällä oli savua. Asukkaat poistuivat rakennuksesta ja tekivät hätäilmoituksen. Henkilövahinkoja ei tullut.

Pelastuslaitos sammutti tulen nopeasti. Tuli oli jo ehtinyt levitä liesituulettimen vieressä ja yläpuolella oleviin rakenteisiin, joita jouduttiin purkamaan jonkin verran. Ullakko varmistettiin ja myös välipohjan rakenteita purettiin, tällä varmistettiin että palo ei ole levinnyt laajemmalle välipohjaan.

Muu asunnon osa savutuuletettiin savu- ja nokivahinkojen minimoimiseksi.

Kyseessä on paritalo, naapuriasunnon neljä henkilöä poistuivat rakennuksesta toiminnan ajaksi, myös naapuriasunto savutuuletettiin.

Talon asukkaat kävivät ensihoidon tarkistuksessa tilannepaikalla. Palosta muodostunut lievä savu ei aiheuttanut vaaraa ympäristölle tai lähialueen asukkaille.

Palon epäillään syttyneen ruuanlaiton seurauksena liedeltä.

Liesituuletin ja osa keittiön kattoa tuhoutuivat. Muu talon osa kärsi hyvin lieviä savuvahinkoja.

Pelastuslaitos jatkoi paikalla jälkivartiointia muutaman tunnin ajan. Paikalle paloa sammuttamaan saapui yhteensä kolme sammutusautoa, säiliöauto, puomitikas ja raivausauto.

#