sunnuntai 9.8.2020 | 23:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Antti Isomaa ajoi kaksi voittoa Ylivieskan raveissa – Jani Suonperä kohti amatööriohjastajien SM-liigan kärkeä

Simo Kattilakoski
Su 26.7.2020 klo 16:54

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Antti Isomaa ajoi kotiradallaan Ylivieskassa kaksi voittoa sunnuntaina. Ensin Isomaa voitti kylmäveristen ykköslähdössä Hakalan tallin Carmikkaalla niukasti suosikiksi pelatun Likserin.

Päivän päätöslähdössä ei tarvinnut voittajaa hakea maalikamerakuvasta. Isomaa johti lahjakkaalla 4-vuotiaalla Mutti-Antilla lähdöstä maaliin ja lopussa ero toiseksi juosseeseen Niemen Juliukseen oli lähes kymmenen metriä. Jenna Jylkän ajama Felisia otti lähdön kolmosrahat.

Mutti-Antin omistaa sieviläinen Huuhan talli ja Ylivieskan startti oli oriin uran ensimmäinen.

Kaustislainen Jani Suonperä vankisti asemaansa amatööriohjastajien SM-liigassa Ylivieskassa. Suonperä ajoi hallitun voiton Rainer Björkrothin vahvalla Goncourt Dairpetillä, vaikka joutui alussa kiertää 800-900 metriä kolmatta rataa.

– Edessä menevä hevonen hiljensi kaarteissa ja lähdin siksi kolmannen kautta kohti kärkeä ja pääsin toiseen ulkopariin.

– Voitto oli kyllä niin helppo, miltä se näytti, Suonperä totesi.

Seuraavan kerran Suonperä starttaa amatööriliigassa Kokkolassa puolentoista viikon päästä. Ajokkiaan hän ei vielä tiedä.

Suonperälle viikko on ollut menestyksekäs. Keskiviikkona hän oli kolmas Pihtiputaalla ja Ylivieskasta tuli voitto.

– Ennen Pihtipudasta olin kahdeksantena. Aika lähellä kärkeä varmaan olen nyt kolmosen ja ykkösen jälkeen, Suonperä arvioi eri puolilla maata ajettavien karsintalähtöjen tilanteesta.

Ylivieskan kylmäveristen aikatasoituksessa Johan Hjeltin Aronin Muisto teki vain sen, mikä oli välttämätöntä voiton eteen. Hjelt otti lähdön komentoonsa pitkältä takamatkalta jo kierros ennen maalia.

Volttiennätys koheni vain 0,7 sekunnilla ja on nyt 31,4 eli vaatimaton auton takaa 24,0-ennätyksen menneelle ruunalle.

Petri Klemolan hevosilla oli hyvä päivä Ylivieskassa. Nikulassa viimeksi kaatunut Valorous Leader otti helpon voiton johdettuun Hannu Hietasen ajamana juoksun jokaista metriä. Toinen lahjakkuus Tim Jerry ei ehtinyt johtaneen selästä edes haastaa voittajaa.

Klemolan Surprise Leader jäi niukasti toiseksi Inspis Arioson voitettua keulasta. Voittajan aurattua loppusuoralla ulospäin Surprise Leader kiri vapaaksi jäänyttä sisärataa, mutta ei ehtinyt aivan johtohevosen ohi.

Petri Klemola seurasi ravit Ullavassa kännykästä kaivinkoneen päältä.

– Tytöt tykkäävät käydä raveissa, mutta minä olen jo niin monet ravit käynyt, ettei aina huvita lähteä, Klemola sanoi.

Hän odottaa Valorous Leaderistä juoksijaa. Alla on nyt kaksi starttia ja molemmato voittoja. Nikulan kaatumisesta ei Klemolan mukaan jäänyt hevoselle kammoa.

– Tytöt ovat treenanneet tätä ja minä olen ajanut vieressä kuumalla ruunalla. Kyllä se sivultakin katsottuna näyttää juoksijalta, Klemola huomauttaa.

Hän lähetti ravituomareillekin terveisiä.

– Varsinkin aloittelevien hevosten lähdöissä ei pitäisi pitää liian tiukkaa linjaa. Nuoret hevoset kuumenevat, jos lähtöä otetaan 4-5 kertaa uusiksi. Sakot perään ja vain selvistä edunsaamisista uusintalähtö Klemola toivoo.

Myös alaveteliläisellä Veera Vekolalla oli hyvä päivä. Hän voitti montelähdön Hot Devilillä ja ajoi kakkosen perholaisen Laura Kinnusen Nice My Sinillä. Sen nimi kääntyy osuvasti suomeksi, eli on lausuttuna Naismaisin.

#