sunnuntai 25.10.2020 | 23:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kallion yksiköissä suu–nenäsuojusta käyttävät myös omaiset ja vierailijat

Anne Mattila
Pe 16.10.2020 klo 15:07 | päivitetty pe 15:10

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion tartuntataudeista vastaava lääkäri Arto Nieminen huomauttaa, että Kallion ohjeistus maskien käytössä on sairanhoitopiirin ohjeistusta tiukempi myös vierailijoiden ja omaisten osalta.

– Vuodeosastojen potilaat, erityisesti tehostetun palveluasumisen yksiköiden asukkaat, kuuluvat käytännössä kaikki vakavan COVID-19-koronavirusinfektion riskiryhmään. Tämän vuoksi olemme katsoneet tarpeelliseksi, että näin vakavalle tautimuodolle alttiiden riskiryhmien suojaaminen on erityisen tärkeää, hän sanoo.

Kallion hoitohenkilökunta käyttää potilaiden ja asukkaiden lähihoidossa kirurgista-suunenäsuojusta ja edellytää suu–nenäsuojuksen käyttöä myös kaikilta vierailijoilta.

– Säännön ensisijaisena tarkoituksena on suojella potilaita ja asukkaita, mutta toki maskin käyttö suojaa myös vierailijaa, Arto Nieminen sanoo.

Hänen mielestään olisi erittäin outoa, jos maksien käyttöä ei edellytettäsi myös vieraijoilta, koska yksiköissä on siirrytty ns. universaaliin maskin käyttöön eli jokaisen potilaan lähihoidossa käytetään maskia.

THL ohjeistaa vieralijoita huolehtimaan käsihygieniasta ja käyttämään tapaamisen ajan kirurgista suu–nenäsuojusta.

Lue myös: Potilaille, omaisille ja vierailijoille suu-nenäsuojan käyttäminen vapaaehtoista sairaanhoitopiirin alueella

#