maanantai 26.10.2020 | 00:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Korona-ajan kustannustuki yrityksille uudelleen käyttöön

Lakiluonnos lausunnolle

Kalajokilaakso
La 17.10.2020 klo 17:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Korona-ajan määräaikaista kustannustukea yrityksille jatketaan. Tuen tavoitteena on auttaa yrityksiä selviytymään koronan aiheuttamassa vaikeassa taloustilanteessa.

Tuki on korvaus yrityksen vaikeasti sopeutettavista kiinteistä kustannuksista ja palkkamenoista, mutta sillä ei korvata liikevaihdon laskemista. Kustannustukeen ehdotetaan nyt muutoksia, joiden ansiosta se vastaisi paremmin eniten kärsineiden yritysten tarpeeseen. Tuen perusperiaatteet säilyisivät kuitenkin ennallaan.

Työ- ja elinkeinoministeriö lähetti kustannustukilakiin ehdotetut muutokset lyhyelle lausuntokierrokselle. Tavoitteena on antaa lakiesitys eduskunnan käsittelyyn vielä lokakuussa. Laki muutokset pyritään saamaan voimaan joulukuussa, jolloin kustannustuen haku avattaisiin joulukuun lopussa. Yritykset hakisivat tukea edelleen Valtiokonttorista.

Pienin maksettava tuki olisi edelleen 2 000 euroa ja tuen euromääräinen maksimi olisi edelleen 500 000 euroa. Tuen määrässä huomioidaan lisäksi EU:n tilapäisten valtiontukisääntöjen mukainen koronatukien enimmäismäärä, joka on yhteensä 800 000 euroa yritystä kohden ko. tukiohjelmassa. Tuen enimmäismäärää laskettaessa on otettava huomioon kaikkien Suomen viranomaisten puitetukiohjelman nojalla kyseiselle yritykselle myöntämät tuet.

#