torstai 26.11.2020 | 20:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Epidemian kiihtyminen näkyy huolestuttavina ennätyksinä koronakartalla – Pääkaupunkiseudulle rajoituksia, Ylivieskan seudulla vielä rauhallista perjantaina

Pirjo Kunelius
Pe 20.11.2020 klo 12:28

Koronaepidemia ottaa nyt kierroksia ja uusia vuorokausittaisia huolestuttavia uusia ennätyksiä syntyi loppuviikosta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n, koronakartalle koronatartuntojen määrä oli perjantain tilanteen mukaan vuorokaudessa noussut peräti 461:llä. Eniten eli 102 tartuntaa todettiin Helsingissä, jossa koronatartuntojen kokonaismäärä on 6 475.

Koko Suomessa varmistettujen koronatartuntojen kokonaismäärä epidemiakaudella oli perjantaina 20 747. Myös sairaalahoidossa on nyt yli sata koronapotilasta.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen totesi perjantain tiedotustilaisuudessa tilanteen olevan erittäin huolestuttava. Pääkaupunkiseutu siirtyi koronavirusepidemian leviämisvaiheeseen torstaina. Uudellamaalla kiellettiin perjantaina muun muassa yli 20 hengen yleisötilaisuudet kolmeksi viikoksi.

Perjantaina Oulussa oli kymmenen uutta tartuntaa, ja yhteismäärä nyt 462. Pedersöressä (epidemiakaudella yhteensä 41) ja Kruunupyyssä (32) oli molemmissa yksi tartunta perjantaina.

Kala- ja Pyhäjokilaaksosta ei ilmennyt perjantain päivityksessä uusia tapauksia, ja viikko oli koronan suhteen rauhallinen. Viimeisimmät noteeraukset ovat viikolta 46 Oulaisten kuusi tartuntatapausta, jotka nostivat kaupungin THL:n koronakartalle. Koronakartalla Ylivieska on mukana kymmenellä tartuntatapauksella, Nivala 13:lla ja Reisjärvi 12:lla tapauksella.

THL:n koronakartalla julkaistaan koronavirustartuntamäärät paikkakunnilla, joissa on vähintään viisi varmistettua tartuntaa.

#