maanantai 25.1.2021 | 22:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kallio tiedottaa: Ylivieskassa Rose Grillillä ja Prisman ravintolamaailmassa asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle

Ismo Kunelius
Ma 11.1.2021 klo 16:07

Ylivieskassa, Nivalassa, Alavieskassa ja Sievissä toimiva Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedotti maanantaina iltapäivällä mahdollisista koronavirusaltistumisista.

– Ylivieskassa Rose Grillillä ja Prisman ravintolamaailmassa asioineet ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle viime viikolla. Jos asioit Rose Grillillä 6.1.2021 klo 17–23 tai Prisman Ravintolamaailmassa 7.1. klo 12–13, seuraile oireitasi ja hankkiudu matalalla kynnyksellä koronavirustestiin, Kallio tiedottaa.

Aiemmin maanantaina Kallio tiedotti, että viikonlopun aikana sen alueella todettiin yksi uusi koronavirustartunta Nivalassa. Tartunta on peräisin Kallion alueen ulkopuolelta ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

Lisäksi Kallio muistuttaa, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille. Taustalla on Maailman terveysjärjestö WHO:n suositus, jonka mukaan 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulisi noudattaa aikuisten maskisuositusten periaatteita.

Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskin käyttöä suositellaan myös kaikissa työyhteisöissä, sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ollaan edelleen epidemian leviämisvaiheessa.

Tässä Kallion muistilista maskin käyttöön:

Kokeile erilaisia maskeja, jotta löydät sellaisen kasvoillesi sopivan mallin, jonka läpi pystyt hengittämään.

Varaa käyttöösi niin monta maskia kuin päivän aikana tarvitset.

Varaa mukaan käsihuuhdepullo ja tarvittaessa ylimääräisiä maskeja vaihtoa varten.

Pese tai desinfioi kädet ennen kuin asetat uuden tai puhtaan maskin.

Aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista.

Varmista, että maski asettuu tiiviisti kasvoille ja peittää suun, nenän ja leuan.

Älä koske maskiin tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle käytön aikana.

Jos kosket maskiin käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi ennen koskemista ja sen jälkeen.

Älä pue käytettyä maskia uudelleen.

Vaihda maski uuteen, jos se kostuu tai likaantuu.

Poista maski puhdistetuin käsin tarttumalla sen nauhoista. Älä koske maskin ulkopintaan.

Laita kertakäyttöinen maski suoraan roskiin käytön jälkeen ja uudelleen käytettävä kangasmaski muovipussiin tai suoraan pesukoneeseen.

Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.

Pese kangasmaski 60 asteessa aina käytön jälkeen tai keitä sitä viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele maski ja kuivata se paikassa, jossa on raitis ilma.

#