keskiviikko 3.3.2021 | 17:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: Turvavälit kahteen metriin kaupoissa

Ismo Kunelius
Pe 22.1.2021 klo 11:35 | päivitetty pe 11:39

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto suosittaa perjantaina antamassaan tiedotteessa kahden metrin turvavälejä kaupoissa.

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 22. tammikuuta ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Savolainen totesi koronaviruksen torjunnassa muuntoviruksen leviämisen uhan olevan nyt suuri huolenaihe. Kaikkia suositellaan pitämään asioidessa aina maskia ja kahden metrin turvaväliä.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ollaan viruksen ilmaantumisen kiihtymisvaiheessa. Yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitus tällä hetkellä on Pohjois-Pohjanmaalla 10 henkeä 1.2.2021 asti.

Aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola totesi virustilanteen parantuneen viime viikkoina. Kainuussa on tullut kuitenkin esiin kaksi muuntoviruksen Britti-varianttia.

Tiistaina alueellinen koordinaatioryhmä suositteli lähiopetuksen lisäämistä abiturienteilla ja valmistavaan tutkintoon tähtäävissä toisen asteen opinnoissa. Samalla ryhmä suositteli lasten ja nuorten harrastetoiminnan avaamista sellaisilla alueilla, jossa virusta ei liioin esiinny.

Eskolan mukaan muuntoviruksen leviämisen estämiseksi turvaväliksi suositellaan yli kahden metrin turvavälin pitämistä aikaisemman yhden metrin turvavälin sijaan.

– Kaupat ovat tiedottaneet virusturvallisuudesta, huolehtineet käsidesien saatavuudesta ja siirtäneet turvavälien pitämisestä muistuttavia lattiatarroja kahden metrin etäisyyksille. Suojakäsineistä on ilmennyt jonkin verran pulaa. Asiakkaat käyttävät maskia kiitettävästi, mutta joillakin paikkakunnilla maskien käytössä on havaittu lipsumista, toteaa aluehallintovirasto tiedotteessaan.

#