maanantai 1.3.2021 | 14:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieska avaa alle 18-vuotiaiden harrastusmahdollisuuksia – Lukion abiturientit palaavat lähiopetukseen

Ismo Kunelius
Ma 25.1.2021 klo 09:55 | päivitetty ma 12:12

Ylivieskan kaupunki tekee lievennyksiä koronarajoituksiinsa. Muutokset astuvat voimaan tiistaina ja ne ovat voimassa 1. helmikuuta saakka.

Alueellinen koordinaatioryhmä antoi 19.1. uudet suositukset Pohjois-Pohjanmaalle, suositukset ovat voimassa 1.2.2021 asti. Ylivieskan laajennettu johtoryhmä kokoontui maanantaina päättämään Ylivieskaa koskevista rajoitustoimenpiteistä.

Kaupungin rajoitusten muutokset koskevat sekä lukion abiturientteja että alle 18-vuotiaiden ohjattuja harrasteryhmiä .

Kaupunki tiedottaa, että lukion abiturientit palaavat lähiopetukseen tiistaista 26.1. alkaen.

– Näin varmistetaan tasapuolinen valmistautumismahdollisuus kevään ylioppilaskirjoituksiin. Lähiopetuksen aikana on voimassa maskisuositus. Lukion 1. ja 2. vuosikurssit jatkavat vielä etäopetuksessa, toteaa kaupunki tiedotteessaan.

Ylivieskalaisten alle 18-vuotiaiden ohjattu ryhmäharrastustoiminta kaupungin sisäliikuntatiloissa ja jäähallissa voi käynnistyä maksimissaan kymmenen henkilön ryhmissä 26.1. alkaen. Käyttövuorot järjestetään siten, että vuorojen väliin jää puolen tunnin siirtymäaika.

Ottelu- ja kilpailutoimintaa ei järjestetä joukkuelajeissa sisätiloissa, mukaan lukien jäähalli. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelumahdollisuudet kaupunki turvaa erityisjärjestelyin.

Kaupungin sisäliikuntatilat pysyvät kiinni yleisöltä ja yli 18-vuotiaiden ryhmiltä 1.2.2021 saakka.

Ylivieskan Seudun Kansalaisopiston ja Ylivieskan Seudun Musiikkiopiston yksilö- ja ryhmäopetus käynnistyy alle 18-vuotiailla. Tarkemmat tiedot käytännön järjestelyistä tulevat opistoilta. Yli 18-vuotiaiden harrasteryhmien rajoitukset pysyvät ennallaan.

#