maanantai 1.3.2021 | 16:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronarokotukset etenevät Kalliossa – Tällä hetkellä vuorossa ovat palvelukotien asukkaat ja henkilöstö

Ismo Kunelius
Ma 25.1.2021 klo 10:22

Ylivieskassa, Sievissä, Alavieskassa ja Nivalassa toimiva peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa maanantaina koronarokotusten etenemisestä alueellaan. Rokotteita annetaan tällä hetkellä palvelukotien asukkaille ja henkilöstölle.

Rokotuksia annetaan Kalliossa sitä mukaa kun rokotteita saadaan, ja rokotusjärjestys on THL:n ohjeistuksen mukainen.

– Kun koronapotilaita hoitavat sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät sekä ikääntyneiden ihmisten hoivakotien asukkaat ja henkilökunta on rokotettu, rokotteita aletaan tarjota alueemme ikääntyneille asukkaille, kertoo Kallio tiedotteessaan.

Kuntayhtymä kehottaa alueensa asukkaita seuraamaan ilmoittelua rokotuksista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asettama kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR kokoontui viime viikolla käsittelemään koronarokotusten etenemistä ja rokotusjärjestyksen tarkentamista. KRAR korostaa, että saatavilla olevia rokotteita on ryhdyttävä antamaan yli 80-vuotiaille mahdollisimman nopeasti, jotta ikääntyneillä olisi mahdollisuus saada suojaa vakavalta koronavirustaudilta.

Suomen koronarokotestrategian mukaisesti koronarokotetta tarjotaan ikääntyneille sen jälkeen, kun tehohoidon henkilökunta, koronapotilaita hoitavat sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät sekä ikääntyneiden hoivakotien asukkaat ja henkilökunta on pääosin rokotettu.

#