keskiviikko 3.3.2021 | 16:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskan kaupunki suunnittelee elinkeinopäällikön viran perustamista – YTEK Oy:n elinkeinopalvelut siirtyvät kaupungille kesäkuussa

Ismo Kunelius
Ma 22.2.2021 klo 06:00 | päivitetty ma 09:09

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan kaupunginhallitus puntaroi maanantaina kaupungin elinkeinotoiminnan tulevia suuntaviivoja. Kaupunginvaltuusto päätti syksyllä, että Ylivieskan Teknologiakylä YTEK Oy:n elinkeinopalvelut sulautetaan osaksi kaupungin toimintaa. Sulautumisen on määrä tapahtua kesäkuun alussa.

Kaupunginjohtaja Maria Sorviston esitys on, että Ylivieskaan perustetaan 1. kesäkuuta alkaen elinkeinopäällikön virka.

Kun valtuusto päätti, että kaupungin elinkeinopalvelut tuodaan takaisin kaupungin organisaatioon YTEK Oy:stä, alkoivat laajemmat neuvottelut käytännön järjestelyistä. Maria Sorviston valmistelemasta esityksestä käy ilmi, että asiasta on keskusteltu Ylivieskan Yrittäjät ry:n sekä Kalajokilaakson Kauppakamariosaston kanssa ja elinkeinopalvelujen organisaatiota on suunniteltu yhdessä YTEKin henkilöstön kanssa.

– Kaikki valmistelussa esitetyt mielipiteet ja vaihtoehdot eivät ole olleet täysin yksimielisiä yksityiskohdiltaan, joskaan suurta ristiriitaa erilaisten esitettyjen vaihtoehtojen kesken ei ole ollut, toteaa Sorvisto esityksessään.

Liikkeenluovutussopimuksen mukaan YTEK Oy:n työsuhteinen henkilöstö siirtyy Ylivieskan kaupungin palvelukseen. Myös toimipaikka on säilymässä nykyisessä kiinteistössä Ylivieskan torin reunalla.

Ylivieskan kaupunginhallitus ottaa kokouksessaan kantaa myös Jokilaaksojen pelastuslaitoksen toimintavalmiusmuutokseen, kun nykyinen varallaolojärjestelmä loppuu.

#