maanantai 1.3.2021 | 15:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Aloite kuntalaisfoorumista etenee Oulaisissa – Tavoitteena kuntalaisten kuuleminen, osallistaminen ja aktivointi

Anne Mattila
Ti 23.2.2021 klo 14:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Keskustan valtuustoryhmän helmikuun alussa tekemä aloite kuntalaisfoorumin perustamisesta Oulaisiin etenee.

Kaupunginhallitus asetti maanantaina kuntalaisfoorumia suunnittelevan ja valmistelevan työryhmän, jonka tehtävänä on tämän kevään aikana työstää foorumille alustava toimintasuunnitelma ja esitys toimintatavoista.

Työryhmän jäsenet nimetään kaupunginhallituksesta, perusturvalautakunnasta, sivistys- ja hyvinvointilautakunnasta, teknisestä lautakunnasta, elinvoimalautakunnasta ja kirkkoneuvostosta sekä vanhusneuvostosta ja nuorisovaltuustosta. Kahdeksanhenkisen työryhmän kokoonkutsujana ja sihteerinä toimii hallintojohtaja.

Valtuustoaloitteessa foorumia perusteltiin kuntalaisen kuulemisella, osallistamisella ja aktivoimisella osana suomalaista demokratiaa.

Foorumin ideana on tarjota jokaiselle kuntalaiselle mahdollisuuden olla mukana kehittämässä kotikaupunkiaan. Sen tarkoituksena on synnyttää vuorovaikutteisia keskustelutilaisuuksia päättäjien, viranhaltijoiden sekä kaupunkilaisten välillä.

– Tekniikka ja etäyhteydet ovat tätä päivää ja foorumeita voitaisiin toteuttaa tulevaisuudessa esimerkiksi etätilaisuuksina, paikan päällä pidettävinä tai niin sanottuna hybridimallina. Kuntalaisfoorumien järjestäminen ei vaadi meiltä veroeuroja vaan kuuntelevia korvia ja hyviä rakentavia avauksia sekä keskusteluja, aloitteessa todetaan.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.