maanantai 1.3.2021 | 14:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yhdeksän opiskelijaa Jedusta ammattitaidon SM-finaaliin – Levy ja hitsaus -lajissa Jedun opiskelijat valtasivat kuusi kahdeksasta loppukilpailupaikasta

Seppo Kangas
Ti 23.2.2021 klo 17:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kaikkiaan yhdeksän opiskelijaa Koulutuskeskus Jedusta ammattitaidon SM-finaaliin. Todelliseksi menestyslajiksi osoittautui levy ja hitsaus, jonka kahdeksasta finalistista peräti kuusi on Jedun opiskelijaa Haapaveden, Nivalan ja Kalajoen toimipisteiltä.

Myös kokkien, elektroniikan ja robotiikan sekä talonrakennuksen lajeissa nähdään Jedun opiskelijoita.

Metallialan opiskelijat ovat saavuttaneet hyvää menestystä Taitaja-kilpailussa vuodesta 2005 lähtien, jolloin Jedu lähti kilpailuihin mukaan. Jedun Kalajoen toimipisteessä metallialan opettajana työskentelevä lehtori Mauri Liekola toimii tänä vuonna levy ja hitsaus -lajin lajivastaavana. Hän näkee selvän syyn sille, miksi Jedun metallialan opiskelijat ovat pärjänneet hyvin vuodesta toiseen.

– Jedussa on tehty pitkäjänteisesti Taitaja-kilpailuihin tähtäävää valmennustoimintaa, mikä näkyy tuloksissa. Jedusta on ollut joka vuosi finaaliedustusta ja nyt todella todella kova onnistuminen, kun kahta lukuun ottamatta kaikki finalistit ovat meiltä, Liekola kertoo.

Koulutuskeskus Jedu on yksi Taitaja2021-kilpailun järjestäjistä. Finaalit kilpaillaan toukokuussa hajautetusti eri paikkakunnilla. Jedun Kalajoen toimipisteessä Suomen mestaruudesta mitellään kolmessa lajissa, jotka ovat levy ja hitsaus, huonekalupuuseppä ja verkkosivujen tuottaminen. Helmikuun alussa järjestettyjen semifinaalien tapaan yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan live-lähetyksen välityksellä.

Hajautetusti järjestettyjen semifinaalien vuoksi lajien pistelasku on vienyt normaalia enemmän aikaa, joten kaikkia tuloksia ei vielä ole saatu.

Jedusta finaaliin päässeet opiskelijat:

Levy- ja hitsaus

Sakari Siermala Jedu Kalajoki, Kalajoki, Oskari Siermala Jedu Kalajoki, Kalajoki, Joona Kauppila Jedu Kalajoki, Alavieska, Joonas Tölli Jedu Nivala, Nivala, Eetu Kamula Jedu Nivala, Haapajärvi, Iiro Iso-Junno Jedu Haapavesi, Pulkkila.

Elektroniikka- ja robotiikka

Eetu Isola Jedu Nivala, Haapajärvi.

Kokki, parikilpailu

Natalia Hatula Jedu Haapavesi, Haapavesi ja Niina Kukkurainen Jedu Haapavesi, Nivala.

Talonrakentaminen

Viljami Vihelä, Jedu Kalajoki, Kalajoki

#