maanantai 1.3.2021 | 14:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koronatartuntojen määrä ja tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet nousuun Pohjois-Pohjanmaalla –  "Nyt ei ole juhlimisen aika", muistuttaa johtajaylilääkäri

Joiltakin osin jo alkanut lomakausi ja sen myötä lisääntynyt kotimaanmatkailu on kääntänyt tartuntamäärät hienoiseen nousuun. Koordinaatioryhmä linjasi, että alueellisia suosituksia jatketaan maaliskuun loppuun saakka.

Minna Mustonen
Ti 23.2.2021 klo 16:23 | päivitetty ti 16:24

Koronatartuntojen määrä ja tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet hienoiseen nousuun Pohjois-Pohjanmaalla. Alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23.2. pidetyssä kokouksessaan, että alueellisia suosituksia jatketaan maaliskuun loppuun saakka.

Viikon 7 aikana Pohjois-Pohjanmaalla todettiin yhteensä 68 koronatartuntaa. Seitsemän vuorokauden seurantajaksolla tartuntojen ilmaantuvuus on nyt 17 tartuntaa 100 000 asukasta kohti. Molemmat luvut ovat hieman edellisviikkoa suuremmat. Tartuntojen lähteet pystytään pääosin edelleen jäljittämään.

Aikaisemmin tehdyt lievennykset esimerkiksi koulujen lähiopetukseen tai lasten ja nuorten harrastustoimintaan eivät ole syynä tämän hetkiseen kehitykseen, vaan tartunnat ovat lisääntyneet nyt erityisesti kotimaan matkailun myötä.

– Tilannetta voisi kuvailla epävakaaksi. Alkanut lomakausi ja sen myötä lisääntynyt matkustelu voivat vaikuttaa epidemian kehittymiseen nopeastikin, sanoo alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen.

Hänen mukaan lomaa tulisikin nyt viettää perhepiirissä ja välttää kaikkia lähikontakteja perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

– Ulkoilkaa, mutta pitäkää sisätiloissa turvavälejä. Nyt ei ole juhlimisen aika, muistuttaa johtajaylilääkäri.

#