torstai 15.4.2021 | 20:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskassa uusi koronatartunta, altistuneet ovat karanteenissa – Koko maassa tiistaina 331 uutta koronatapausta

Ismo Kunelius
Ti 6.4.2021 klo 11:58

Ylivieskassa, Alavieskassa, Nivalassa ja Sievissä toimiva peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedotti tiistaina uudesta koronavirustapauksesta. Kallio kertoo, että Ylivieskassa todettiin maanantaina yksi uusi koronavirustartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Muuten koronavirustartuntojen tilanne on pysynyt viime aikoina rauhallisena Kala- ja Pyhäjokilaaksossa. Ylivieskan maanantain tapaus on alueen ainoa, joka nousi tiistaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalle.

Kala- ja Pyhäjokilaakson paikkakunnilla koronatapauksia on kirjattu THL:n kartalle seuraavasti: Alavieska 12, Haapajärvi 6, Haapavesi 23, Kalajoki 30, Nivala 28, Oulainen 18, Pyhäjärvi 6, Pyhäjoki 24, Reisjärvi 13, Sievi 25 ja Ylivieska 86.

Tiistaina THL:n kartalle tuli 331 uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on varmistettu epidemian alusta saakka 80 068 koronatartuntaa. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Kallio kertoo tiistain tiedotteessaan, että Pohjois-Pohjanmaalla ollaan yhä epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta tautitilanteessa lähestytään perustasoa.

– Hyvä käsi- ja yskimishygienia, vähintään kahden metrin turvaetäisyys sekä maskin käyttö auttavat hillitsemään tautitilannetta. Lievissäkin flunssaoireissa tulee välttää kodin ulkopuolisia kontakteja ja hakeutua herkästi koronavirustestiin, Kallio muistuttaa.

Pohjois-Pohjanmaan koronasuositukset ja -rajoitukset voit tarkistaa täältä. Ne ovat voimassa 25.4.2021 saakka.

Kallio jatkaa, että koronarokotusten pääpaino on THL:n linjauksen mukaisesti yhä ikääntyvien rokottamisessa.

#