keskiviikko 26.1.2022 | 18:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskassa uusia koronatartuntoja nyt 21 – Kallion alueella varmistettu ensimmäinen omikron-tartunta

Heikki Uusitalo
To 13.1.2022 klo 12:38 | päivitetty to 12:56

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu ensimmäinen omikron-variantin aiheuttama koronavirustartunta. Kallio kertoo asiasta tiedotteessaan.

Tartunnat ilmaantuvat tällä hetkellä melko lyhyissäkin kontakteissa ja taudin itämisaika on aiempaa lyhyempi, joten on perusteltua epäillä, että todellinen Omikron-tapausten määrä alueella on selvästi suurempi.

Kala- ja Pyhäjokilaaksojen alueelle on jälleen kirjattu huomattava määrä uusia koronavirustartuntoja. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päivittäin ilmoittamista tartuntatiedoista.

Eniten tartuntoja rekisteröitiin torsgtaina Ylivieskan sarakkeeseen. Uusia tautitapauksia todettiin 21. Keskiviikkona Ylivieskan tartuntamäärä oli 12.

Keskiviikkona Kalajoelle rekisteröitiin peräti 30 uutta tartuntaa. Torstain määrä oli huomattavasti pienempi: neljä tautitapausta.

Torstaina tartuntuoja kirjattiin myös seuraaviin kuntiin: Haapavesi (13), Nivala (7), Haapajärvi (7), Sievi (5), Oulainen (3), Pyhäjärvi (3), Kärsämäki (2), Pyhäjoki (1).

Pohjois-Pohjanmaalle raportoitiin torstaina kaikkiaan 449 tartuntaa, joista yli puolet oli Oulussa. Koko maan tartuntatilanne kurjistui entisestään: nyt uusia tautitapauksia rekisteröitiin 14 277.

THL:n luvuissa voi olla mukana tartuntoja useilta eri päiviltä, eivätkä tiedot erilaisen tilastointi- ja ilmoittamistavan vuoksi ole aina täysin yhteneväisiä esimerkiksi kuntien, kuntayhtymien ja sairaanhoitopiirien ilmoittamien lukujen kanssa.

Korjattu kello 12.56: jutussa oli aluksia vääriä viikonpäiviä.

#