tiistai 17.5.2022 | 13:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi" – Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin haluavat, että Suomi hakee Natoon ripeästi

Ismo Kunelius
To 12.5.2022 klo 10:16 | päivitetty to 10:16

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin antoivat torstaina odotetun yhteislausuntonsa Nato-kannastaan. Lausunnossaan he kannattavat Suomen liittymistä Natoon. Presidentti ja pääministerit toivovat asian etenevän nopeasti.

– Nyt kun päätöksenteon hetki on lähellä, toteamme omat yhtenevät kantamme myös eduskuntaryhmien ja -puolueiden tiedoksi. Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi, Niinistö ja Marin toteavat antamassaan yhteislausunnossa.

He kommentoivat lausunnossaan lisäksi, että kevään ajan on käyty tärkeää keskustelua Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Aikaa on tarvittu kotimaiselle kannanmuodostukselle sekä eduskunnassa että koko yhteiskunnassa.

– Aikaa on tarvittu tiiviille kansainväliselle yhteydenpidolle niin Naton ja sen jäsenmaiden kuin myös Ruotsin kanssa. Olemme halunneet antaa keskustelulle sen vaatiman tilan.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.