perjantai 1.7.2022 | 02:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kansa pisti mielikuvituksen laukkaamaan – Ylivieskan uuden Kauppatorin kohtaamispaikasta tuli runsaasti ehdotuksia, arvontatulos ratkesi

Ismo Kunelius
Ke 22.6.2022 klo 06:00 | päivitetty ke 09:40

Ylivieskan kaupunki ja 95-vuotissynttäreitään viettävän paikallismedia Kalajokilaakso järjestivät 1.–15. kesäkuuta kilpailun, jossa kaikilla oli mahdollisuus ehdottaa mukavaa kohtaamispaikkaa kasarmialueelle rakennettavalle uudelle Kauppatorille. Ideana on tehdä kaupunkilaisille yhteinen kokoontumispaikka, josta Ylivieska on tunnistettavissa.

– Ajatuksena on, että Kauppatorille varataan joku kiva kohtaamispaikka, joka kertoo, että ollaan Ylivieskassa, ja jossa voisi ottaa vaikka selfien. Tori on merkittävä asia, joten haluamme ottaa ylivieskalaisilta vastaan mielipiteitä siitä, minkälainen kohtaamispaikka voisi olla, Ylivieskan tekninen johtaja Leena Löytynoja ja hallinnon suunnittelija Nina Savolainen taustoittivat ennen kisaa julkaisemassamme jutussa.

– Ehdotukset olivat hyviä ja niitä tuli laidasta laitaan. Ehdotuksissa oli esimerkiksi erilaisia istumapaikkoja, pöytiä, rakennelmia ja patsaita liittyen Ylivieskan historiaan tai muuhun Ylivieskaan, kertoo kaupunki tiedotteessaan.

Samalla järjestettiin arvonta ja osallistuneiden kesken arvottiin kaksi sadan euron lahjakorttia.

– Arvontaan osallistui 85 henkilöä, joista 51 henkilöä osallistui sähköisesti netissä olevan lomakkeen kautta ja loput 34 osallistumista tulivat kirjastossa ja torilla annetuista lomakkeista. Voittajat olivat Aarni Luhtala ja Netta Alahäivälä Ylivieskasta.

Ylivieskan kaupunki käy tarkemmin läpi kaikki ehdotukset ja pohtii, mikä on toteutettavissa Kauppatorille tulevaan kohtaamispaikkaan. Uudistettu torialue valmistuu syksyllä 2023.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.